Vijf goede redenen om docent te worden

Je hoort vaak dingen over de negatieve kant van het leerkracht zijn. Een schrijnend lerarentekort, docenten die snel uitvallen, ga zo maar door. En dat is jammer, want er zitten juist zo veel mooie kanten aan het beroep van de docent. Twijfel je nog of je docent wil worden, of ben je op zoek naar redenen om het wel te doen? Lees de volgende vijf redenen.

Dankbaar

Het werk van een docent is onmisbaar in onze samenleving. Iedereen gaat naar school. Het feit dat je een kind acht jaar lang dingen mag leren en bij mag brengen is een heel mooi iets. De dingen die je aan de kinderen meegeeft, nemen zij voor de rest van hun leven mee. Het is iets heel moois, het geeft een goed gevoel om te weten dat jij iemands leven veranderd hebt en dat je iemand iets hebt geleerd. Klein of groot.

Werk met kinderen is altijd leuk

Kinderen zijn gek, spelen veel en zijn altijd in voor een grapje. Dat maakt een dag die je met ze doorbrengt altijd leuk. Nu klinkt het heel vermoeiend om elke dag met die gekke kinderstreken te dealen, maar eigenlijk is het wel grappig en kun je er ook echt de humor wel van in zien. Misschien halen ze soms zelfs een grapje met jou uit.

Nieuwe dingen leren

Kinderen barsten niet alleen van de humor, ze hebben een compleet andere kijk op dingen dan een docent. Dit maakt dat je elke dag nieuwe dingen leert, omdat een kind ergens anders heel anders tegen aan kijkt. Dat hoeft dan niet per se fout te zijn maar gewoon fris en nieuw. Bovendien gaan kinderen mee met de nieuwste ontwikkelingen en ga je op die manier zelf ook automatisch mee met de tijd. Dat is ook weer mooi meegenomen.

Elke dag is anders

Geen dag is op school hetzelfde. Kinderen zijn druk en hebben veel humor wat kan leiden tot veel grappige situaties. Of er gaat tijdens het buitenspelen iets mis en een kind raakt licht gewond, bijvoorbeeld. Kortom, geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het juist zo leuk en interessant.

Makkelijk aan het werk

Dat er een tekort aan docenten is, is niet te missen. Scholen zullen dus staan te popelen om jou aan het werk te laten gaan. Er zijn genoeg onderwijs vacatures waarvoor docenten gezocht worden, waar je ook les in zou willen geven. Bovendien zullen scholen ook niet zomaar verdwijnen. Genoeg baankans dus!