Toneelschool

Het volgen van een vooropleiding voor de toneelschool is een handig en slim middel om je voor te bereiden op het echte werk op de toneelopleidingen. Acteren zelf is een fantastische bezigheid, maar ook een heerlijk authentiek beroep. Het kan jou, maar ook het publiek, een enorme boost aan energie en emoties geven. Je plaatst jezelf een tijdje in andermans schoenen. Je ziet en laat zien hoe anderen denken, voelen en zien. Het loskomen van realiteit en realiteit is een talent waarmee je jezelf een uitlaatklep kunt geven, maar ook om kijkers een moment van ontspanning en dromen te geven. Tijdens het traject dat je kunt volgen voor je toneelschool auditie, kun je ontdekken of je die gave en doorzettingsvermogen hebt. Je kunt jezelf ontwikkelen met maar één doel voor ogen: een volwaardige acteur worden en keihard werken om bekend te worden in deze wereld.

Acteerlessen op een toneelschool

Met acteerlessen leg je de basis voor je opleiding op de toneelschool. Het is belangrijk om te weten wat er van je wordt verwacht en hoe je dit het beste in de praktijk kunt brengen. Je kunt vertrouwen op je talent en doorzettingsvermogen, maar je kunt zelfs nog verder gaan door lessen te nemen en de tips en trucs van professionals te gebruiken. Ervaren acteurs kunnen je inzicht geven in hoe een opleiding op een toneelschool eruit ziet en wat er van je wordt verlangd. Op deze manier kun je jezelf ontwikkelen tot het niveau dat van je verwacht wordt op de toneelschool.

Maximale leeftijd toneelschool

Er is geen maximumleeftijd voor toneelscholen. Maar vergeet niet dat als je ouder bent dan 24, het steeds moeilijker wordt om aangenomen te worden. De vier toneelscholen van het HBO gaan ook anders om met vraagstukken. De potentiële ontwikkeling die studenten kunnen doormaken, is een belangrijk aspect bij het werven van talent. Hoe ouder je bent, hoe volwassener je bent en hoe moeilijker het kan worden om je te ontwikkelen. De meeste toegelaten studenten zijn tussen de 18 en 22 jaar oud.

Visie en studie

Het is goed om te kijken naar welke toneelschool je zou willen in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de toneelschool in Arnhem waarin je te maken krijgt met een duidelijke visie als het gaat om je ontwikkeling gedurende de opleiding.  “Afgestudeerde acteurs aan de Toneelschool Arnhem leveren vanuit een persoonlijke artistieke visie een inhoudelijke en vernieuwende bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied.”  Daarom is het tijdens de studie op deze school erg belangrijk om je visie en identiteit te ontwikkelen. Deze toneelschool is duidelijk druk bezig met het integreren van praktische cursussen en het weerspiegelen van je prestaties. Ook leer je spelen en leer je basisvaardigheden en technieken zoals tekstverwerking en improvisatie. Om toegelaten te worden tot deze (of andere) toneelscholen, moet je minimaal je opleiding Havo, Vwo of MBO (niveau 4) hebben afgerond, en moet je thuisopdrachten, een selectiedag, selectieweek en beoordelingsronde afronden. Het is dan ook  een spannende en intensieve periode om middels een opleiding bij Vooropleiding Theater Amsterdam, je voor te bereiden op het echte leven als acteur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *