Hoe kan je kindercoach worden?

Als je al een coach bent heb je de mogelijkheid om, als je affiniteit hebt met kinderen, kindercoach te worden. Dit kan een ontzettend mooi beroep zijn waarbij je kinderen echt kan helpen met groeien. Je kan je namelijk helemaal focussen op de ontwikkeling van een kind. Dit is een zeer mooie baan waar je trots op mag zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat je als kindercoach aan de slag kan en mag? Daar zijn natuurlijk wel wat regeltjes voor. We leggen uit hoe je dit kan regelen.

Ontwikkeling

Voor sommige kinderen is het belangrijk dat je ze kan helpen met hun ontwikkeling van kind naar volwassene. Dit is een belangrijk en mooi proces waarin veel tijd en aandacht uit gaat naar het kind maar ook naar de omgeving. Deze staan namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Als kindercoach ben jij in staat om deze kinderen iets mee te geven waar ze nu maar zeker ook later vel aan hebben. Jij speelt dus een hele grote rol in deze ontwikkeling.

Opleiding

Er zijn verschillende opleidingen die je kan volgen. Maar de belangrijkste, om aan de slag te gaan als erkende kindercoach is de opleiding kindercoach erkend. Door deze opleiding te voltooien kan je als erkende kindercoach daadwerkelijk het werkveld betreden. Dit is een post Hbo opleiding waar je veel aan gaat hebben. Je leert hier hoe je als kindercoach te werk moet gaan, hoe je je dient te gedragen maar ook hoe je om moet gaan met kinderen. En dat is net de stap die je moet maken. Het verschil tussen een normale coach en kindercoach is levensgroot. Het coachen van volwassenen is namelijk heel anders dan dat van kinderen. Vandaar dat het volgen en volbrengen van deze opleiding zo ontzettend belangrijk is! Geef je snel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *