Hoe je een eigen merk opbouwt

      Geen reacties op Hoe je een eigen merk opbouwt

Veel jonge mensen beginnen tegenwoordig kleine eigen bedrijfjes die ze opbouwen via sociale media. Als je een groot publiek hebt op sociale media zoals Instagram of YouTube is het heel goed mogelijk om daar een bedrijfje omheen te bouwen. Er zijn veel verschillende manieren om via sociale media je geld te verdienen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze manieren en ook voor welke sociale media ze het meest ideaal zijn. Een van de belangrijkste aspecten van inkomen genereren uit sociale media is dat je een sterk merk om je persoonlijkheid heen bouwt. Dat is wat we in dit artikel ook bespreken.

Advertenties

Als je een groot publiek bouwt met het posten van video’s op YouTube dan kun je via Google, advertenties op je video’s laten plaatsen. Het is heel goed mogelijk om op deze manier veel geld te verdienen als je heel veel views hebt. Maar je zult dan wel miljoenen views nodig hebben aangezien je anders niet zoveel zult verdienen. De optie om op deze manier via advertenties geld te verdienen via Instagram is er niet, maar je kunt het wel doen via sponsors.

Sponsors

Wanneer je een groot publiek hebt dan zullen bedrijven geïnteresseerd zijn om hun producten via jou te promoten. Vaak zullen ze hier ook goed voor betalen. In plaats van een eigen merk kun je in plaats daarvan het merk en de producten van andere bedrijven aanprijzen. Natuurlijk is het belangrijk om alleen producten te promoten waar je zelf ook achter staat. De laatste optie en potentieel de optie waar je het meest van kunt profiteren, is het creëren van een eigen product. Hier komt natuurlijk wel veel werk bij kijken. Je kunt verschillende dingen doen. Het creëren van een onlinecursus is bijvoorbeeld erg populair. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om merchandise zoals T-shirts, truien enzovoorts te verkopen. Je kunt via tshirtdeal.nl je eerste kleding laten bedrukken met je kunst of logo en deze dragen op je Instagram foto’s of YouTube video’s. Daarna kun je via een online webwinkel deze kleding gaan aanprijzen.

Het is bij het creëren van een eigen product belangrijk dat je een sterke connectie hebt met je publiek en dat de niche van je sociale media ook past bij het product wat je aanprijst. Hier komt het creëren van een eigen merk bij kijken. Leer over marketing en lees boeken over het onderwerp. Op deze manier zul je een supersterk persoonlijk merk opbouwen.