Help! Ik moet een VIT test doen

Druk aan het solliciteren en dan denken dat je een verlossend e-mailtje ontvangt dat je door bent naar de volgende ronde! Yes, hoera! Steeds vaker gebruiken bedrijven ook bepaalde assessments tijdens de sollicitatie procedure in plaats van slechts gesprekken. VIT test is een voorbeeld van zo’n assessment. VIT staat voor Volledige Intelligentie Test en bestaat uit vier test onderdelen. In dit artikel vertellen wij jou wat meer over deze test, en geven we je een tip hoe je je kan voorbereiden.

VIT test en SIT test

Kijk vooral even goed of je een VIT of SIT assessment moet gaan maken. Deze twee verschillen namelijk, en het zou zonde zijn als je je voorbereid voor de verkeerde. SIT staat voor een Specifieke Intelligentie Test en bestaat uit de onderdelen “cijfermatig redeneertest”, “abstract redeneertest”, “logisch reneertest” en “verbale aanlegtest”. VIT daarentegen test op de volgende onderdelen: “cijferreeksen”, “rekenvaardigheid”, “syllogismen” en “analogieën”.

Voorbereiding

Dit type assessment is erg populair bij werkgevers door de algemeenheid. De test is daarom in meerdere bedrijfsgroepen en voor verschillende opleidingsniveaus in te zetten. Elk onderdeel wordt op een bepaalde wijze getest. Dit is in de VIT test anders dan voor andere assessments. Je kan online een VIT test oefenen. Dit is erg handig om bekend te raken met de type vragen van de onderdelen, de score en de tactiek. Voor een oefenpakket kan je terecht bij Hellotest.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *