Beter leren leren

beter-leren-leren

Voor de één gaat het makkelijker af dan de ander, maar leren kun je leren. Voor ieder persoon geldt een andere manier van efficiënt leren. Deze moet je alleen zelf nog kunnen ontdekken. Waar het aan ligt en hoe je dit kunt verbeteren, leren wij je hieronder!

Maak het leuk

Pas wanneer je iets leuk vindt, zal je merken dat het leren je beter af zal gaan. Sommige stof kan daardoor enorm moeizaam gaan als je er geen binding mee hebt. Hierdoor is het belangrijk dat je het zelf leuk maakt. Dit kun je doen door er spelletjes van te maken of door ezelsbruggetjes te maken die grappig en humoristisch zijn. 

De juiste opleiding

Wanneer je merkt dat je uit geen enkel vak energie haalt, is het misschien toch de vraag of de opleiding geschikt is. Zo kan het zijn dat je leert voor een mentaal beroep, terwijl je toch liever met je handen werkt. Heb je meer affiniteit met het werken met je handen? Misschien kun je grondwerker worden! Deze opleiding kun je onder andere doen bij Infravak

Genoeg pauzes

Het kan zijn dat je niks meer opneemt, omdat je al te lang met de stof bezig bent. Zorg daarom dat je genoeg pauzes neemt, zodat je steeds met een fris geheugen leert. Belangrijk bij het nemen van pauzes is dat je even weg gaat van de plek waar je leert. Loop bijvoorbeeld buiten even een rondje. 

Opschrijven

Als je vooral theoretische stukken moet leren, kan het handig zijn om belangrijke dingen op te schrijven. Door het opschrijven neemt je geheugen het namelijk beter op, omdat je actief met de stof bezig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *